1.4.2020 – Nuohous riskiryhmien osalta siirretään 13.5.2020 jälkeen tehtäväksi

Riskiryhmiin kuulumattomien osalta nuohous jatkuu kiinnittäen erityistä huomiota hygieniaan.

Nuohous tulee Sisäministeriön 30.3.2020 antaman suosituksen mukaan siirtää myöhäisemmäksi kotitalouksissa ja muissa rakennuksissa, joissa on koronaviruksen riskiryhmään kuuluvia tai yli 70-vuotiaita. Nokiboys seuraa annettua suositusta ja siirtää kaikki riskiryhmiin kuuluvien asiakkaiden nuohoukset tehtäväksi nykyisen valmiuslain voimassaolon päättymisen jälkeen eli aikaisintaan 14.5.2020.

Muissa kotitalouksissa eli suuren enemmistön osalta nuohousta voidaan Sisäministeriön suosituksen mukaan jatkaa aikaisemmin annettuja hygienialinjauksia erityisesti huomioiden.

Nokiboys on jo 16.3.2020 lähtien pääpiirteittäin toiminut Sisäministeriön 30.3.2020 antaman suosituksen mukaisesti. 1.4.2020 lähtien Nokiboysin toiminnassa tullaan ennen kaikkia asiakaskäyntejä varmistamaan puhelimitse, ettei asiakas tai joku asiakkaan kotitaloudessa kuulu koronaviruksen riskiryhmään.

Nuohouksessa painotetaan hygieniatekijöiden erityistä huomioonottamista ja 1.4.2020 lähtien kaikki asiakkaat tullaan etukäteen tiedottamaan, miten puolin ja toisin turvallinen asiointi varmistetaan yksinkertaisin toimin:

  • Vältetään läheistä kontaktia asiakkaan kanssa.
   • Pidetään vähintään kolmen metrin etäisyys.
   • Jos mahdollista, niin paras vaihtoehto olisi nuohouksen suorittaminen siten, ettei asiakkaan kanssa olla samassa huoneessa.
  • Varaudutaan ​esimerkiksi kertakäyttöhanskoin, hengityssuojaimin ja pestään käsiä tai käytetään käsidesinfiointiainetta ahkerasti.
  • Desinfioidaan maksupääte tai suositaan laskutusta ​tai lähimaksua. Vältetään rahan liikkumista.
  • Pidetään mukana talouspaperia, kosteuspyyhkeitä tai kertakäyttöliinoja, joilla voi pyyhkiä oven kahvat, auton ratit ym. pintoja työpäivän lomassa ja lopuksi.
  • Yskitään tai aivastetaan hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan, ei kämmeneen.
  • Sairaana ei tulla töihin